Хроники Александрии

Харчова промисловість м. Олександрії та району

, 24.11.2009

Динаміка промислового виробництва по Олександрійському району за січень–жовтень  2009 року

Управління статистики інформує, що порівняно з відповідним періодом попереднього року збільшилося виробництво хліба пшеничного на 18,7%, хліба житньо-пшеничного — на 55,6%, виробів булочних — на 16,7%, олії соняшникової — на 43,7%, свинини — на 7,1%. Водночас, зменшилося виробництво борошна пшеничного на 56,6%.

Харчова промисловість м. Олександрії

За 2008 р. у виробництво харчових продуктів та напоїв підприємствами м. Олександрії вкладено 10,3 млн. грн. інвестицій в основний капітал (27,9% загального обсягу інвестицій по промисловості). Для порівняння: у містах Кіровограді — 242,6 млн. грн. (60,6%) та Світловодську — 13,6 млн. грн. (11,2%).

На кінець 2008 р. вартість основних засобів підприємств з виробництва харчових продуктів та напоїв становила 8,6 млн. грн. Коефіцієнт їх оновлення у 2008 р. був вищий, ніж у промисловості міста і склав 3,4%.

У 2008 р. підприємствами міста вироблено 3106 т виробів хлібобулочних (10,3% загального виробництва по області), 328 т — пряників і виробів аналогічних; печива солодкого, вафель (12,9%), 69 т — хлібців хрустких, сухарів, хліба для тостерів (10,2%), 60 т — тортів (24%), 56 т — тістечок (19,4%).

У загальному виробництві виробів хлібобулочних у 2008 р. найбільшу питому вагу (67,1%) займав хліб пшеничний, 17,9% — житньо-пшеничний і пшенично-житній, 14,5% — вироби булочні.

Найпотужнішим підприємством по виробництву різноманітних кондитерських та хлібобулочних виробів є ВАТ „Олександрійський хлібозавод”.

Підприємства постійно працюють над розширенням асортименту, покращанням якості продукції, при цьому використовуючи традиційні технології.

У січні–вересні п.р. зросло виробництво тортів, тістечок, пирогів, пиріжків, пончиків, пряників і виробів аналогічних; печива солодкого, вафель. Водночас спостерігалось зниження випуску ковбасних виробів, оселедців солоних, круп, виробів хлібобулочних та здобних.

За статистичними показниками стоїть праця трудових колективів харчової промисловості. Специфіка галузі така, що від дбайливих рук залежить і кількість, і якість продуктів, яку ми щоденно оцінюємо та цінуємо.

Заступник начальника Н.С. Потапенко

Комментарии:

  1. интересный и очень ёмкий отчётик получился. а кто например из администрации города даст какой нибудь отчётик о выросшем материальном благосостоянии александрийцев, которые ох как хотели бы попробовать все эти продовольствия с удовольствием.

    притормози,
    027905f
  2. Ну допустим процентами ты уже Потапенко народ накормил, и шо дальше?

    Клубкiнопутiшествiй,
    027905f

Добавить комментарий: